Wanneer ga je naar een therapeut in Huizen vlakbij Hilversum?

Heb je een probleem waar je al een tijd mee zit en waar je zelf maar niet uitkomt? Heb je een klacht waarvan je weet dat het eigenlijk tussen je oren zit, maar lukt het je toch niet om er iets aan te doen? In dat soort gevallen kan ik uitkomst bieden. Ik ben als psycholoog namelijk opgeleid om mensen te helpen met problemen ”van binnen.”

In mijn ervaring zijn deze problemen minstens even erg als fysieke klachten, maar gelukkig zijn ze vaak gewoon goed op te lossen, zeker met ondersteuning van een psycholoog.

Alleen jij weet de ernst van je klacht

Misschien vraag je je af hoe erg een probleem moet zijn voordat je ermee naar een psycholoog gaat. Daar kan ik kort over zijn: jouw probleem is erg genoeg. Het feit dat je hier op deze site terecht gekomen bent zegt eigenlijk al genoeg. De kans is groot dat je ergens mee zit, en je op zoek bent gegaan naar hulp. Dat zijn twee cruciale stappen die je dus onderbewust al gemaakt hebt: je hebt (in ieder geval aan jezelf) erkent dat je een probleem hebt.

Wat doet een therapeut?

Er zijn mensen die denken dat een therapeut jou precies gaat vertellen wat je probleem is, wat je verkeerd doet en wat je moet gaan doen om het op te lossen. Die mensen hebben het precies verkeerd om. Jij gaat mij vertellen wat het probleem is waar je mee zit. Ik laat je aan de hand van een analytische blik op jouw verhaal je eigen conclusies trekken. En vervolgens laat ik je zien wat je al in huis hebt aan vaardigheden en kennis om het probleem te lijf te gaan. Mijn motto is dan ook: ”Alles wat je nodig hebt zit al in je.”

Mijn werkwijze

In de eerste gesprekken neem ik de tijd om jouw verhaal te leren kennen. Niet alleen het verhaal van het probleem of de klacht waar je mee zit, maar vooral ook jouw verhaal. Ik wil je leren kennen om je een behandeling op maat te kunnen geven. Niet alle methodes werken bij iedereen, en we gaan dan ook samen op zoek naar de juiste voor jou.

Als ik eenmaal een diagnose heb gesteld, bepalen we samen een aantal concrete doelen waar we in jou eigen tempo naartoe gaan werken. Ik hou je een spiegel voor, en wijs je op patronmen in je doen en denken waar je zelf nooit bij stil gestaan hebt. En op basis daarvan laat ik jou je eigen conclusies trekken. Nogmaals: ik neem het roer nooit volledig van je over, ik help je alleen op weg.

Een sterker mens

In mijn ervaring komen mensen die een behandeling bij mij hebben gehad er als een sterker mens weer uit dan voordat ze het probleem überhaupt hadden. Je overwint toch iets, dat geeft zelfvertrouwen. Maar wat daarbij nog een grotere rol speelt is dat je ontzettend veel over jezelf kunt leren tijdens een behandeling. En dat is kennis waar je je helen leven nog iets aan hebt.

Contact met psychologen Het Gooi

Wil je vrijblijvend advies en antwoord op je vragen? Bel dan met ons secretariaat. De telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie en kunnen jou goed helpen. Je krijgt persoonlijk en passend advies, zo vind je snel de juiste hulp bij jouw hulpvraag. Vaak zijn er geen wachtlijsten en kunnen wij gelijk een afspraak voor je inplannen. Bel ons op 085-4014720.