Behandeling van psychosomatische klachten bij Therapie ’t Gooi

Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Lichaam en geest

Om misverstanden te voorkomen: psychosomatische klachten zijn geen klachten die ‘je verzonnen hebt’. In de volksmond wil dat nog wel eens gedacht worden, maar niets is minder waar.

Het is eigenlijk nog maar heel kort dat we in de wetenschap en bijvoorbeeld de geneeskunde allerhande zaken uit elkaar trekken – lichaam, geest, sociale factoren. Psychosomatische klachten zijn die klachten waarbij bijvoorbeeld lichaam en geest alles met elkaar te maken hebben – denk maar aan een burn-out, waar je lichaam direct reageert op je gemoedstoestand. Ook trauma’s en angsten kunnen zich psychosomatisch uiten.

Ook die vage onduidelijke fysieke klachten

En zo zijn er nog legio fysieke klachten – van slaapproblemen tot oververmoeidheid – waarbij er hele duidelijke verbanden te vinden zijn met je geest. We werken met ruimtelijke beleving van je klacht. Op die manier maken we heel abstracte (en soms vage) gevoelens en ervaringen heel concreet. We vinden je klacht, de pijn of het probleem en gaan er heel direct mee aan de slag. Hierdoor wordt die moeilijk onder woorden te brengen klacht ineens heel bespreekbaar. Zo leer je je lijf kennen als een boodschapper van wat er zich bij jou van binnen afspeelt en dan hebben we concrete handvatten om hier verder mee te werken.

Contact met psychologen Het Gooi

Wil je vrijblijvend advies en antwoord op je vragen? Bel dan met ons secretariaat. De telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie en kunnen jou goed helpen. Je krijgt persoonlijk en passend advies, zo vind je snel de juiste hulp bij jouw hulpvraag. Vaak zijn er geen wachtlijsten en kunnen wij gelijk een afspraak voor je inplannen. Bel ons op 085-4014720.