Met welke psychische klachten ga je naar de therapeut?

Heel veel klachten, problemen en vragen

In mijn praktijk kom ik de meest uiteenlopende problemen tegen. Van slaapproblemen tot angstklachten, van vastgelopen relaties tot traumaverwerking.

Mijn uitgangspunt is dat jouw probleem niet uniek is, maar dat jij dat wel bent. Dat wil zeggen dat ik je klacht of vraag waarschijnlijk wel herken en eerder bij de hand heb gehad. Dat ik dus ook weet welke methoden en technieken ik hanteer om ze te lijf te gaan. Maar ik weet nog niet wie jij bent. En we hebben jou hard nodig om de situatie op te lossen. Niet alleen je klacht, maar vooral ook je talenten en vaardigheden.

Aarzel dus vooral niet en stel je vraag. Bel of mail mij en leg me je situatie voor. Dan kan ik vertellen wat ik voor je kan doen.

Soorten psychische klachten

Al zou ik alle bekende vragen en klachten op een rijtje zetten, dan nog kan de jouwe er niet tussen zitten. Jouw beleving, je gevoel en de manier waarop je er voor jezelf woorden aan geeft, die is uniek.

Om je toch een beetje wegwijs te maken, ik hanteer vier soorten gevoelens die meestal onderdeel zijn van een klacht. Dat is: vastzitten, angst hebben, pijn hebben en iets klopt er niet.

  • Je zit vast
    Misschien in je baan, in je relatie, of… in jezelf. Wat de omstandigheden ook zijn, je hebt het gevoel dat je klem zit, dat er geen beweging meer is in je leven. En het lukt je niet dat te doorbreken.
  • Je bent bang
    En niet zo’n beetje ook – om te falen, of dat er iets misgaat, of je bent bang voor iets of een situatie. Je realiseert je dat jouw angst je leven kleurt. Je vermijdt plekken of situaties. Je doet misschien niet alles dat je zou willen doen.
  • Je hebt pijn
    Het leven kan harde klappen uitdelen. De meeste kun je aan; alleen of met vrienden en familie. Maar soms niet. Dan kan een therapeut je helpen.

Iets klopt niet

Je kijkt naar jezelf. Je kijkt naar je leven. En iets klopt er niet. Je hebt geen idee wat. Je merkt kleine dingen aan jezelf: huilerig, slecht slapen, misschien wat kortaf en teruggetrokken. Wat is er aan de hand? Waarom is dit zo?

Contact met psychologen Het Gooi

Wil je vrijblijvend advies en antwoord op je vragen? Bel dan met ons secretariaat. De telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie en kunnen jou goed helpen. Je krijgt persoonlijk en passend advies, zo vind je snel de juiste hulp bij jouw hulpvraag. Vaak zijn er geen wachtlijsten en kunnen wij gelijk een afspraak voor je inplannen. Bel ons op 085-4014720.