Relatietherapie in Huizen

Momenteel deze website tijdelijk gesloten. Opzoek naar relatietherapeut in de buurt van Huizen / t’ Gooi? Neem contact op met één van mijn collega’s:

Spanningen, ergernissen en ruzies komen in bijna iedere relatie voor. Dat is heel normaal en het hoeft helemaal niet te betekenen dat het slecht gaat met jullie relatie. Het lukt jullie alleen niet om er samen uit te komen. Relatietherapie is bedoeld om de problemen in jullie liefdesrelatie op te lossen. Zodat jullie weer samen verder kunnen.

Hoe werkt relatietherapie?

We proberen de neerwaartse spiraal te doorbreken, zodat de relatie voor jullie allebei weer fijn wordt. Er zijn geen kant-en-klare oplossingen, want iedere relatie is uniek. Jullie zullen beiden actief energie in jezelf en de relatie moeten steken om de relatietherapie te laten slagen.

Eerst brengen we samen de problemen in jullie relatie in kaart. We zoeken naar oorzaken en ook naar oplossingen. Het kan ook gebeuren dat er onverwacht dieperliggende oorzaken naar voren of naar boven komen. Dat kunnen dingen zijn zoals een depressie, een burn out of bijvoorbeeld een onverwerkt trauma bij één van jullie.

Een betere communicatie, meer plezier samen, of een nieuwe en betere manier van omgaan met elkaar is het resultaat zijn voorbeelden van het soort resultaten waar we naar streven.

Relatietherapie, verdieping of…

Relatietherapie wordt vaak gezien als een laatste redmiddel. Jullie hebben het al vrijwel bijna opgegeven en staan eigenlijk op het punt om uit elkaar te gaan. Met relatietherapie geven mensen het dan nog één laatste kans. Dat is jammer, want hoe langer je wacht met het aanpakken van de serieuze problemen in de relatie, hoe moeilijker het oplossen ervan wordt.

Relatietherapie is dus nadrukkelijk niet alleen bedoeld als uiterste redmiddel. Het is kan ook een heel goed middel zijn om bijvoorbeeld tot verdieping van de relatie te komen.

(Proef-)scheiden?

Tijdens de relatietherapie kan duidelijk worden dat één of beide partners er voor kiest om de relatie te beëindigen, of een zogenaamde “proefscheiding” (tijdelijk apart leven) aan te gaan. In dat geval kan ik jullie begeleiden om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Vragen over je relatie?

Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan ervaren relatietherapeuten uit het hele land.

Meer informatie over hoe relatietherapie werkt

Contact met psychologen Het Gooi

Wil je vrijblijvend advies en antwoord op je vragen? Bel dan met ons secretariaat. De telefonisten zijn allemaal geschoold in de psychologie en kunnen jou goed helpen. Je krijgt persoonlijk en passend advies, zo vind je snel de juiste hulp bij jouw hulpvraag. Vaak zijn er geen wachtlijsten en kunnen wij gelijk een afspraak voor je inplannen. Bel ons op 085-4014720.